HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

11

2013.01.17. 23:26 :: Próteszilaosz

Szinte minden napra van valami.

Tegnap délután 4-kor elrendelték, hogy holnap legyen meg az iskola költségterve március 31-ig. Vagyis minden beszerzés, részletes indoklással. Ma délután kiderült, hogy árajánlattal is. Ez az eddigi legkomolyabb adminisztrációs kérés, de ilyenek jönnek már 1 hónapja folyamatosan. Szinte lehetetlen megvalósítani, mert sok munka, ennyi árajánlat nem megy rögtön, de hátha. Ezt a költséget kedvező elbírálás esetén megkapja az iskola. Hogy mikor és mi módon juthat hozzá az még nem világos.

Elképesztő, hogy a legapróbb tételekről is kell árajánlat, ami amellett, hogy óriási bürokratikus teher, nem is gazdaságos, mert ha nincs az iskolának saját kerete, akkor miért is keresse meg a legolcsóbb árajánlatot? Ugyanakkor valóban nem mindig az a legjobb, hiszen az iskola melletti kisbolt a közelsége miatt régóta vonzó. Most viszont már a tankig. fogja eldönteni, hogy vásárolhatunk-e ott vagy csak a hipermarketben. Persze majd biztos központosítják ezeket, de nem biztos, hogy számunkra kedvezően. Mert aligha lesz központosított közbeszerzés a pogácsára vagy a kulcsmásolására.

Ezek olyan dolgok, amiket nem lehet félévvel előbb betervezni. És a rendszer rugalmatlanságát mutatja, hogy a legkisebb hiba sem javítható. Sem a tervezés hibája (pl. 500 csomag papírt kérünk erre az évre, de 600 kellett volna), sem a tervezhetetlen helyzetek (pl. eszközromlás, váratlan rendezvény).

Szólj hozzá!

Címkék: napló államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr445024512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása