HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

A helyzet tarthatatlan, csak így tovább!

2012.12.10. 22:58 :: Próteszilaosz

Két dolog állt ma össze számomra.

Egyik a túlórapénzünk. Még múlt hét elején közölte a vezetőség, hogy pénzcsap befagyott, a novemberi túlórát nem fizetik. Januártól az állam fog fizetni, ezért a decemberi már nem probléma, hát a ezt majd egyszer talán, mert a törvény kötelezi erre az önkormányzatot ill. az iskolát. Nem vagyunk jogászok, marad a hit.

Szóval reménykedés, hátha meglesz a törvény, hogy a decemberi nem gond, egy havi túlórát meg csak ki tudnak fizetni, nem olyan nagy tétel az. Ma megjelent a törvény, amely szerint valóban a decemberi javadalmakat az állam fizeti. Apró kérdés csak, hogy hogyan és mikor, mert apparátusa erre még nincs. Biztos, hogy csak mi nem vagyunk erről tájékoztatva, elvégre nem vagyunk mi bérszámfejtők, az illetékesek már tudnak mindent - feltéve, hogy vannak illetékesek.

Érdekes probléma ez, mert nálunk a túlórát két hónappal később fizetik. Tehát a novemberit januárban. Erre mondták, hogy ezt már az iskola nem fizeti, mert nincs miből. Az önkormányzat szintén. Én persze azt sem értem, hogy ha lenne rá pénz, akkor hogyan oldanák meg januárban az utalást, hiszen azt a KLIKK fogja már végezni. Mi lenne a megoldás? Valaki átslattyog a suli pénzével a KLIKK-be, hogy ezt még csapják a januári bérhez?


Másik probléma az eu-s pályázat. Új fenntartónk van, akinek át kell vállalnia minden kötelezettséget. Mivel ez a világon semmivel sem jár, hiszen nincs se önrész, se semmilyen munka, nem gondolom, hogy megakadályoznák. Csakhogy a dolog nem annyiból áll, hogy írnak egy papírt, hogy a fenntartó neve és címe más, javítsanak egy sort a km-nyi adathalmazban.

Idén még a pályázatban, amihez amúgy semmi közük, éppúgy a felettes gazdasági hatóság jóváhagyásától függünk, mint bármi másban. Ezt a szocik erőltették ránk, nehogy a haveroknak adjunk zsíros megbízásokat. Mármint a mi haverjainknak, akik a közismerten gazdag iskolákon élősködnek... Arra persze volt már példa, hogy három árajánlatot vittünk egy 200 ezres munkára, amihez ők hozzátettek egy negyediket, ami 420 ezerbe került, és az nyert - ahogy a többi iskolában is. Persze minden olyan remekül meg volt indokolva, hogy nem is tudom, miért írok most erről. Szóval most még nem ismert, hogy ez a hatóság megmarad-e, ill. milyen jogkörrel. És az sem ismert, hogy milyen jogkörrel lesz felette 1-2 szerv.

Jelenleg ha akarunk venni valamit 50000 Ft felett, akkor először egy szívhez szóló levélben kérünk rá engedélyt - általában megjön 3-8 nap alatt - majd megrendelhetjük. Ha most lesz még 1-2 szint, ami szintén jóváhagyást kér, akkor csak az engedélyeztetési eljárás dupla-tripla idő lesz. Csak egy példa: szeretnék könyvet venni, mert most akciós. Már a jelenlegi rendszer sem teszi ezt lehetővé, ha 1-3 napos akcióról van szó, A jövőről csak annyit tudunk, hogy az 50000 Ft-os határt 1 Ft-ra viszik le. Ráadásul mivel az összes iskola egy cég lesz, mindent közbeszerzéssel kell intézni. Röviden: sokkal több idő és adminisztráció, sokkal drágábban. Erre mondja (régóta!) a kormány, hogy átlátható és olcsó. Utóbbi nyilván a profit szinonimája a politikában, előbbi pedig az ismert haveroké. Jelenlegi példa: elromlott egy pályázatból beszerzett eszköz. Mivel a pályázatot az önkormányzat írta ki, nem jöhetett szóba megoldásként az, hogy kihívjuk a garanciális szerelőt és az megjavítja. Hogyisne! Micsoda pazarlás lenne, ha minden pályázatban érintett eszközért egyesével jönnének ki javítani. Az önkormányzat összevárta tehát a hibákat, és félévente 1 ízben mindet kijavították. Így sikerült az áprilisi hibát novemberre orvosolni - majd legközelebb márciusban romlik el, és akkor 1 hónapon belül megjavítják!

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat múlt államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr884958932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása