HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

17

2013.01.25. 23:08 :: Próteszilaosz

Ha ez nem káosz, akkor e szó nem létező dolgot jelöl, mert ember ennél nagyobb káoszt még nem teremtett.

Ma az ig. reggel kapott egy sürgősségi telefont a tankig-tól - annak ellenére, hogy az 11-re rendelte be a heti szokásos tájékoztatásra -, hogy a számlázási cím nem jó. Vagyis egy héten másodjára, idén harmadjára változtatták meg a számlázási adatokat. Ráadásul úgy, hogy még mindig nem jó, hiszen a cím és név nem ugyanazé az intézményé. Először úgy gondolták, hogy a KLIK (akkor még KIK) lesz a pesti címmel. Aztán rájöttek, hogy akkor a majd 3000 iskola mind ugyanolyan számlát hoz, ezért az iskola új nevét és a pesti címet kérték január elején. Aztán a múlt héten megváltoztatták a tenkig. címére és KIK helyett lett a teljes név, majd ma ismét a pesti cím. Várjuk az újabb változást, vagy a számviteli törvényét, mert a vevő nevét és címét kell a számlákon rögzíteni, nem a vevő és az adószámmal rendelkező felettese címét.

Egyébként az is elképesztő, hogy visszamenőlegesen történnek e bejelentések. Mindkét esetben a bejelentés előtti napon (is) készíttettünk számlát, amelyek adatai addigra elavultak. Így járt a nagy örömmel megvalósított tegnapi programunk is. Tegnap örömmel és fáradtsággal telve írtam, hogy a problémák ellenére sikerült, de majd "majd kiderül, hogy sikerül-e kifizetni, azt elszámolni". Nos, erősen csökkent az esély. Mert a KLIK még valószínűleg kifizeti, ha már ők hibáztak, de a pályázatban elszámolni elég nehéz lesz. Mert azt mégsem írhatjuk, hogy január 1-15 közt X és Y a számlán a név és cím, január 16-23 közt Z és W, és január 24-től Z és Y és majd várható újabb változás. Ez KAOTIKUS! Ha én így tanítanék, már nem lenne semmi tekintélyem a gyerekek előtt.

Egyébként megtudtam, hogy kb. 4500 pályázatot kell módosítani az államosítás miatt. A KLIK vezetése kezdetben úgy gondolta, hogy ezt egy sablonnal megoldja, amelyben csak az iskolák nevét kell majd beírni meg a kapcsolódó tankerületét. Aztán felvilágosították, hogy ennél sokkal bonyolultabb a dolog, de a számlázással kapcsolatban még mindig nem sikerült teljesen.

Kaptunk egy utasítást, amely egyben hatályon kívül helyezte a korábbit. Ebben olyan érdekességek vannak, mint az, hogy csak a KLIK kezdeményezi az összes dokumentum módosítását (vagyis nem az iskola), még a konzorciumi szerződéseket is, ezt ráadásul január 31-ig aláírva benyújtja a ksz-nek (a pályázatban eljáró szervezet) - ez érdekes lesz, mert a konzorciumi partner egy másik helyi iskola, így mindkettő új aláírója lehet ugyanaz a tankig. (e személyt a tankig. hatalmazza meg).  Vicces lenne, ha a tankig. kötne egy konzorciumi megállapodást saját magával. Várom a fejleményeket, és azt, hogy teljesül minden csütörtökig.

Ennél kevésbé vicces, hogy csak a KLIK alkalmazásában lehet a projektmenedzser és a pénzügyi vezető. Ha tehát a pénzügyi vezető nem pedagógus, akkor le kell cserélni. Nem hiszem, hogy tévedek, ha azt állítom, hogy az esetek döntő részében a pénzügyet egy gazdaságis kollégára bízták, nem pl. a matektanárra. Nekünk szerencsénk van, hisz szakképző iskola lévén a működtetés is a KLIKé. De a gimnáziumok, elemik nincsenek irigylésre méltó helyzetben.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat napló

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr155044082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása