HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

HR vesszőzést helyezett kilátásba

2013.01.19. 17:30 :: Próteszilaosz

Mellébeszélés és rendzavarás az Educatio Konferencián. HR nem volt hajlandó ígéretei ellenére sem érdemben foglalkozni a diákok képviselőivel. (Megyesi is megírta.) Végül HR azért mondott valami érdemlegeset:

"Miután az oktatásirányítás eddig minden vállalását tudta teljesíteni, nem volt csúszás a vállalt határidőkben, úgy érzem, hogy nem szolgáltunk rá arra a bizalmatlanságra, hogy feltételezzék, azt, hogy amit vállaltunk, azt nem csináljuk meg.  Ha ez megtörténik, akkor nyugodtan megkövezhetnek, megvesszőzhetnek akár engem személy szerint, de gondolom ebből miniszter úr is szívesen részt vállal." Én már gyűjtöm is a köveket, mert a vonatkozó határidőket eddig sorban hágta át a kormányzat. Egyébként pedig készülök az etika továbbképzésre, ahol nyilván ezek kifejtését fogják tanítani.

A rektorok még ennyi kegyet sem kapnak, ott az ígéret (=kormányrendelet) megszegése sokkal súlyosabb. Ugyanis a rendelettel ellentétben kérelmezni kell minden nyugdíjaskorú továbbfogallkoztatását, és a nem oktatókét biztosan nem is engedélyezik. Mint ismert, az elbocsátottak helyén nem alkalmazhatnak senkit.

Megbüntették a listázó balatonalmádi igazgató iskoláját. Tehát az igazgató hibája miatt most nem lesz pénz valamire. Hogy mire, azt majd a helyi tankig. dönti el, mert az államosított iskoláknak nincs saját forrásuk, vagyis nem is tudnak fizetni, erre csak a tankig.-nak van joga. Vagyis ő dönti el, hogy honnan fog a pénz hiányozni, mindenesetre az ig. fizetéséből nem lehet levonni. Mondjuk a minőségi bérpótlékalapból lehet, tehát a tanárok ennyivel kevesebbet kaphatnak. Majd legközelebb segítenek eltussolni az ügyet, és nem lesz büntetés...

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás aktuális

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr585027271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása