HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

Sztrájk törölve

2012.12.11. 22:52 :: Próteszilaosz

Meglepve tudtam meg a net célirányos böngészésével (tehát nem kaptunk tájékoztatást, nem számolt be róla a média). Az utolsó tárgyalás jövőre lesz, vagyis a sztrájk 2 követelése közül az egyik, vagyis az államosítás elhalasztása, nyilvánvalóan nem történik meg. A béremelésre vonatkozó követelést pedig átutalták egy másik fórum hatáskörébe. Valamint mellékesen megegyeztek egy csomó lényegtelen vagy csak kevesek érintő kérdésben, amelyek amint pénzt vagy garanciát érintettek, eltekintettek tőle.

Gallóné elmondta, hogy jövőre azzal foglalkoznak, hogy mi lesz a bércsökkenéssel, mert a bérkompenzációt a jelenleg érvényes jogszabályok szerint nem fizetik. Balog terelt: ha bevezetik az életpályamodellt, akkor lesz béremelés - aha, jövőre, annak, aki még akkor a pályán marad...


Jobb híján ide teszem:

A KDNP Hivatalos közleménye:  "Az egyetemi tanév kezdetén, ezekben a napokban több magyar egyetemi városban utcára vonulnak a diákok. A demonstrációkkal a tandíj ellen tiltakoznak, miután más eszközökkel nem tudták elérni, hogy a Kormány visszavonja szándékát. A megmozdulásokat mindenütt a hallgatói önkormányzatok szervezik, politikai pártok abban semmilyen formában nem vesznek részt. A Kereszténydemokrata Néppárt mindazonáltal erkölcsi kötelességének tartja, hogy kifejezze szolidaritását a felsőoktatási hallgatókkal. Erre kötelez bennünket a szociális igazságosság iránti elkötelezettségünk, amely a KDNP története során végig meghatározta közéleti látásmódunkat. Egyetértünk a hallgatói tiltakozásokkal, mert: - a szegénység felé sodródó magyar társadalomban a kilátásba helyezett tandíj megfizethetetlen a családok jelentős részének, miáltal sok szegény sorsú, ám tehetséges fiatal végleg el fog esni a diplomaszerzés és a társadalmi felemelkedés lehetőségétől; - a tandíj nem oldja meg a felsőoktatás halmozódó finanszírozási gondjait; - az állam nem kegyet gyakorol, hanem kötelességét kell, hogy teljesítse a felsőoktatás költségeinek tisztes fedezésével; - a kormánykoalíció a választások előtt meghirdetett programjában, amelyre a polgárok többsége igent mondott, megígérte, hogy nem lesz tandíj, amely vállalást tisztességes demokráciában be kell tartani. - A Kereszténydemokrata Néppárt ezen indokok alapján támogatásáról biztosítja a tiltakozó hallgatókat, követeléseikkel egyetért.  A sajtóközleményt pártja nevében kiadta: dr. Hoffmann Rózsa." (2006. szeptember 15.)

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr744960713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása