HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

Újévi meglepetés

2013.01.01. 12:05 :: Próteszilaosz

Az év utolsó napjában megjelent (A M.Közlöny ingyenesen még nem elérhető, addig itt az összefoglaló), hogy az ígéretekkel ellentétben nem maradhatnak a tanév végéig állásban a nyugdíjasok.

A legutóbb még arról írtam, hogy a vonatkozó törvénytervezetet módosítják, hogy az államosított iskolákban ne okozzon alapvető gondot tanév közepén az elbocsátás. Nos, nem módosították.

Nálunk nem, de lesznek iskolák, ahol ez alapvető tanítási gondot okoz, hisz ott, ahol mondjuk 4 matek szakos van, és 2-t elbocsátanak, akkor nehéz lesz (vagy inkább lehetetlen) megtartani az órákat. Nálunk ez 6/1, vagyis megoldható, persze kérdés, honnan lesz pénz a túlórákra. Rosszul érinti a végzősöket. Kifejezetten hátrányos az érettségi előtti legintenzívebb szakaszban a tanár lecserélése.

Továbbá kiesnek ezen kollégák a 2. félévre tervezett programokból. Valamint a pályázatokból is. Nálunk ez nagyobb probléma, hiszen úgy terveztünk mindent, hogy ezen kollégákat is bevontuk. Ők már nem vehetnek ezekben részt (mert ennek feltétele az a munkaviszony, ami most majd megszűnik), és nem lesz egyszerű őket pótolni, hiszen véges a túlórakapacitás. Remélem lehetséges lesz az elmaradt bérük kifizetése azután is, hogy már nem lesznek alkalmazásban.

Hihetetlen, hogy mindez megvalósul...

Szólj hozzá!

Címkék: aktuális

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr144990182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása