HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

Rend lesz, ha beledöglötök is!

2013.02.05. 23:38 :: Próteszilaosz

Rab László szerint ezzel a szlogennel kellene hirdetni az államosítást.

Mendrey (PDSZ) a Népszabadságnak nyilatkozott a témában: "Azok a célok, azok a megoldások, amiket az államosítás kínál, tönkreteszik a magyar közoktatást".

Radó Péter, oktatáskutató a HVG-ben írt szakmai alapossággal a reform lényegéről. "Összefoglalva: az államosítás és az abból következő „egységesítés” nem pusztán nem szolgálja az egységes minőséget, az kimondottan minőségellenes".

Közben végleg eldőlt, hogy bezár az ELTE egyik gimnáziuma, és a diákokat átveszik a környező iskolák, a dolgozók pedig kereshetnek új állást.

Mellesleg összeomlott az építésügy: "Január 1-től ÉTDR van, ami próbaüzem nélkül élesedett, és teljesen meglepő módon a rendszer azonnal össze is omlott. Azóta sem működik rendesen. Átszervezték az építésfelügyeleteket, az építéshatóságokat és a szakhatóságok egy részét járási rendszerbe. Bizonyos hivatalokat még létre sem hoztak, de január 1-től már illetékesek lennének. Változott az OTÉK, kimaradt belőle az építménymagasság fogalma, nem tudni, mi a főépítész és a tervtanács feladata.
A probléma azért nem tűnik első látásra súlyosnak, mert az átszervezéseknek köszönhetően még a tavaly hagyományos módon beadott terveket bírálják el a hatóságok - közben költözés, átszervezés, illetékesség változás történt, azaz csúszás van -, illetve az építész szakma amúgy is csendesen kimúlt, felújítgatásokból, közbe szerezgetésekből, műszaki elkenőrzésből él."

Szólj hozzá!

Címkék: aktuális államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr555046395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása