HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

Marekné csak találgat, ki vegye a krétát

2013.02.04. 00:04 :: Próteszilaosz

Marekné Pintér Aranka az RTL KLUB Házon kívül c. műsorában nyilatkozott. A következő, több szempontból is megdöbbentő kijelentést tett:

"Ez is egy vitakérdés ott ahol az önkormányzat működtet, hogy ki hogyan értelmezi, hogy ez szakmai feladat, vagy működtetői. Számomra egyértelműen működtetői feladat. Ott, ahol a KLIK működtet, ott bízom benne, hogy senki nem viszi a krétát meg a papírt az iskolába, mert azt nekünk kell biztosítani."

Nonszensz, hogy a vezető egy alapvető, a kezdettől kifejezetten problémás kérdésre úgy válaszol, hogy "szerintem". Nem azt mondja, hogy a 'szabályzat szerint', nem azt, hogy 'ennek az a rendje, hogy', hanem csupán véleményét fogalmazza meg, és reményét, hogy más is így véli. Ha e vélemény törvényerejű, akkor nem kérdés, hogy nincs jogállam. Ha ez nem törvényerejű, akkor káosz van. Lehet választani!

A krétával kapcsolatban azért is abszurd a válasz, mert korábbi nyilatkozatában nem cáfolta azt a bejátszást (0:27-től), hogy a krétát az állam (=szakmai fenntartó) fizeti.

Ismert, hogy HR szerint a tanároknak kellene venni a krétát. Ha már HR, most újra hallgattam (nyilván mazohista vagyok) korábbi nyilatkozatait, és az Inforádiónak január 7-én bakizott: a KLIK-et "Klebelsberg Intézmény"-nek nevezte (20:05). Talán ezért nevezték így később az újságírók az intézményt. Érdekes elszólása (23:05) "Az iskolaigazgatók, akiknek munkáltatója és kinevezője az új rendszerben oktatásért felelős miniszter, ill.átadott hatáskörben én vagyok...". A TV2-ben a fent említett interjúban (7:23) arra hivatkozott, hogy azért kerül át a miniszterhez a kinevezés joga, mert ezzel is elismerik annak fontosságát, ez adja meg a presztizsét.

Végül (:): "A jogszabály rendkívül fontos, mert [...] attól eltérni nem lehet, az irányt mutat..." Már csak az a kérdés, mikor születnek meg a végleges verziók, hisz pl. a köznevelési törvény módosításait meg se lehet számolni, a kapcsolódó rendeletek nagy része, pedig még meg sem született.

Szólj hozzá!

Címkék: államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr355059857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása