HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

HR véletlenül igazat mondott!

2013.01.17. 23:37 :: Próteszilaosz

HR a Mokkában járt, ahol - finoman fogalmazva - kétértelműen nyilatkozott az ELTE gimijének támogatásáról "az iskola sorsáról gondoskodni fogunk" . Mindezt arra a kérdésre, hogy anyagilag támogatják-e az iskolát, hogy ne kelljen megszüntetni. Ezután a petícióról hazudott, mert szavain nincs mit finomítani:

"- A petícióban van néhány állítás, ami tévedésen alapul. - Mondjon egyet! - Hááát..."

"- A tanárok munkabeosztása, jutalmazása, tanárok felvételének kezdeményezése mind az igazgatóknál marad."  - A munkabeosztás közel sem olyan mint korábban (bár a pontos menet még nem ismert, de annyi biztos, hogy a lényegi döntést elvették; jutalmazást, ahogy a felvételt csak kezdeményezhetik, ami lényeges különbség, hisz eddig ők döntöttek.

- "Hogy a kinevezés magasabb szintre került, nem más, mint a tanárság megbecsülése" Ezt azzal indokolta, hogy "a rektorokat is a köztársasági elnök nevezi ki". HR könnyedén lép át azon a tényen, hogy a közt. elnök hatalom nélkül nem ellenkezhet, ellentétben a végrehajtó és törvényhozói hatalom fejének, a miniszterelnöknek a bizalmi emberével.

A szarkazmus ezután egyre fokozódott:

- Az anyagiak előteremtése a működtető feladata, így az igazgató koncentrálhat a szakmára.

- "Azt tapasztalom, hogy nincsenek megoldatlan és megoldhatatlan gondok".

- "A vállalt határidőre, novemberre megtörtént a tankerületi igazgatók kiválasztása és kinevezése mindenféle gond nélkül." - Az nyilván nem gond, hogy több helyen sem volt kinevezett igazgató, majd mire megoldották, máshol mondott le. Még mindig hiányzik 2 fő.

- "Pontosan a mindennapi pénzügyi működés biztonsága és gondtalansága érdekében nyílnak meg ezek az alszámlák. Ez is azt mutatja, hogy amit az élet felvet problémaként, arra gyorsan tudunk reagálni és megoldást találni." - Ld. fentebb. Biztonság és gondtalanság...

- "Mindenki arról nyugtat meg, hogy a gyerekek és a pedagógusok ebből az egész átállásból semmit nem értettek meg". - Bizonyára az éreztek szót akarta használni, de így véletlenül igazat mondott.

- "Nagyon jó példát mutatott a pedagógus [..] társadalom, hogy van ebben az országban együttműködés, és együttműködési készség" - Valószínűleg nem a sztrájkhajlandóságra utalt, de be kell bizonyítani, hogy igaza van!

- "...arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát. De mondok valamit. Hogyha adott esetben erre van szükség, ez is hozzátartozik a tanári hivatáshoz..."

Szólj hozzá!

Címkék: aktuális államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr565024585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása