HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

10

2013.01.16. 22:40 :: Próteszilaosz

Megkaptuk végre a tájékoztatást az államosításról. A törvény úgy rendelkezik, hogy 30 nappal a fenntartóváltás előtt kell teljes körű írásos tájékoztatást megejteni. Persze ez tényleg apróság a többihez képest. Most várjuk a kinevezésről szóló papírokat, elvileg van idő, hisz a törvény további 15 napot ad a dolgozónak, hogy döntsön a folytatás és végkielégítés között.

A tájékoztatás egy sablon, amiből nem derül ki sok minden, csak az, hogy "nem érinti a [...]  közalkalmazotti jogviszonyát". Valamint megadták, hogy az iskolánk a munkavégzés helye. Ennél még az is informatívabb, hogy a fenntartónk a KLIK. Tehát újra változott a rövid nevük (a honlap készítésekor KLIK, majd a nevünk kialakításakor már KIK, és most megint KLIK). Várjuk, hogy véglegesedjen, mi is a nevünk, mert most aggályos, hogy nem KIK akármennyi lesz. Akkor viszont ki lehet dobni az addigi számlákat, pecséteket, dokumentumokat - elvileg.

Megtudtuk, hogy a munkáltatói jogokat megkapta az igazgató (szabadság, helyettesítés), kivéve a kinevezést, ami nem is a tankig.-é, hanem az elnökasszonyé, míg a pénzügyi dolgok teljesen a tankig. kezébe kerültek. Tehát nem írhat alá semmit az igazgató, nem köthet szerződést, nem fogadhat be számlát, minden a tankig. hatásköre. Ő viszont még nagyon messze van attól, hogy egy működő rendszer vezetője legyen. Nem "egyszerűen" az szmsz hiányzik, hanem a vázlatos elveken túl minden. Most az azonnali feladatok megválaszolása történik - helyenként ellentmondásosan, de látványosan esetlegesen. Van, ahol 1 órán belül megoldódik a kazán javításának problémája azzal, hogy az ig. szabad kezet kap, máshol egy hétig eltart ez (talán az ig. személye is számít?). Nálunk hétfő óta nincs fűtés az egyik szárnyban. Az eltávozott kolléga helyét nem pótolhattuk (ígéret érkezett, hogy mai nappal megtörténik a kinevezése az utódnak, de nem kaptuk meg az értesítést, így az ifjú kolléga megtudhatta, milyen önként tanítani - nagy élmény lehetett, mert holnapi órái elmaradnak. Az ig. nem meri megkockáztatni, hogy az ígéretnek "megfelelően" mai dátummal kapja majd meg a kinevezést. Dehát ezek apróságok, őszintén szólva korábban is voltak már ilyenek, mert az értelmetlen átalakítást még Gyurcsány kezdte meg. A különbség csak annyi, hogy akkor az új vezetés alapvetően tudta a dolgát, és nem csökkent sokat a fizetés, nem rúgtak ki sok embert.

Szólj hozzá!

Címkék: napló államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr495022655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása