HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

Még Marekné sem tudja, mit irányít

2013.01.18. 08:00 :: Próteszilaosz

Új főnököm, Marekné nyilatkozott Az Estének.

- "[Ön] 120 ezer tanár főnöke. - Igen." - Továbbá mintegy 30 ezer nem pedagógusé, de erről megfeledkezett.

- Riporter: "Mi a feladata a KáIKá-nak, a Klebelsberg Intézetnek? - Nem történt javítás, noha nem ez az intézmény rövid és hosszú neve. Mindezt nem helyre tenni akkor, mikor a műsor célja, hogy bemutassa az intézményt, nem nevezhető apró feledékenységnek.

- "[...] ez történt meg az ország összes iskolájában." - Valójában csak az eddig önkormányzati fenntartású iskolákban, hiszen sem az egyházi, sem az alapítványi iskolákban nem.

- "a többi önkormányzat és jellemzően Budapest kerületei működtetők maradtak." - Akár akkor, ha a jellemzően szó arra utal, hogy e kerületek jellemzik az önkormányzatokat, akár, ha a többnyire (stb.) szinonimája, nyilvánvaló tévedés, hisz 2748 iskola került át, beleértve minden fővárosit (kiv. egyh., alap.).

- R: "Önök adjál a fizetést, az önkormányzat meg az összes többit. - Igen, igen." - Valójában a szakmai célú költségeket is a KLIK állja, vagyis kellene...

- "Gyakorlatilag a kinevezési és a megszüntetési jogkör van a pedagógusok felett az elnöknél, és minden egyéb munkáltatói jogkör az iskola igazgatójánál tehát a szabadság kiadása, a helyettesítés megszervezése, sőt [...] már a helyettesítésre is az igazgató veheti fel az adott kollégát." - Valójában ennek a jogkörnek töredéke van az igazgatónál, a felvételi jog, mint írtam, nem érkezett meg.

Szólj hozzá!

Címkék: aktuális államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr925024598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása