HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

-10

2012.12.10. 21:50 :: Próteszilaosz

Megjelent a Magyar Közlönyben egy nagyon várt törvény, a CLXXXVIII. az államosításról. Az eddigi tervezet már a törvényi szakaszig eljutott. Végül is még 10 munkanap hátra van, majd csak megjön még pár rendelet és utasítás ez alapján, hogy legyen mit csinálnunk az alatt a 10 munkanap alatt, hisz 10 munkanap szinte rengeteg.

Ma kaptunk egy papirost, melyet azonnal ki kell tölteni. Olyan adatok vannak rajta, mit már korábban leadtunk (adószám, számlaszám, TAJ-szám), de nincs apparátus, amely most mindenkinek a vonatkozó adatát kikeresi és beírja a dokumentumba. Holnap a leadási határidő, ne felejtsem el vinni magammal, hisz itthon van. Hiányzó kollégák? Majdleszvalahogy.

Az már természetes, hogy minden alkalmazottra vonatkozik, a suliban kell nyomtatni, majd itt is kell fénymásolni az aláírt változatot, mert nagyon jogállam, figyelni kell mindenre. Pénzünk már régóta nincs papírra, tonerre. Dolgozatot diktálni vagy kivetítő, mert spórolás - persze. Aztán diákok megoldották nem rég. Nekik még van pénzük, behozták, nyomtathatunk - a KLIKK-nek.

Apropó, október 1-jére ígérték a klikk.gov.hu beindítását - azóta sincs. Gyors gugli, a jaras.info.hu szerint november 20-án:

"Egyelőre annyit tudni, hogy a tankerületi igazgatók kinevezéséről döntöttek. A Klebelberg Intézményfenntartó Központ személyi állományának feltöltésére vonatkozó pályázatok valószínűleg az EMMI honlapján (http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma) vagy a központ közeljövőben induló honlapján (klikk.gov.hu)lesznek elérhetőek."

Update: Nem tudni mióta, de létezik a klik.gov.hu, igen, ezen a címen. Szánalom az egész, érdemes ránézni...

Nincs azóta sem erről bejegyzés, tehát meg lehet nyugodni, a tankerületek apparátusára még ki sem írták a pályázatot, nem fenyeget, hogy egyhamar dolgozni fognak. Igaz, ezt a munkát sem ők csinálják... Ez meg is látszik a nyomtatványon, mert hemzseg a gépelési és egyéb hibáktól (a legdurvább a helyiség-helység szó elírása).

(Érdekes a kormany.hu. Nov. 27: Újabb lépés az igazságosabb iskolarendszer felé. Ismerős a cikk stílusa, igazságos és demokratikus társadalmat már építettünk ebben az országban. Az volt az igazság és demokrácia mélypontja.)

Délután megbeszélés, persze csak néhányan voltunk. Egy bő óra, nem tudunk okosat kitalálni. Illetve majd este hátha valaki megvilágosodik...

Az egyetemisták demonstrálnak. Hajrá! A kormány hazudik. Sokadszor tény. A kormany.hu főcíme: A hallgatókért és nem ellenük irányulnak a változások. Déjá vu. Pedig már elűztük őket a múlt század végén - hittük. Hol is volt akkor HR? Felfelé buktattuk.

Szólj hozzá!

Címkék: napló államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr124958779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása