HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

Tüntetés

2012.12.19. 23:47 :: Próteszilaosz

Jó hangulatú, vidám tüntetés volt - túlzottan is. A lényeg, hogy megmutattuk, nem vagyunk pártbérencek sem csőcselék. Nem is érti a kormány, hogy mi ez...

Voltak provokátorok, de nem értek célt. A sajtó reagálása nem meglepő, a hatalomé még annyira sem. Ha nem térnek észhez, komolyabb folytatás várható, ez egészen biztos, mert most még mosolygósak a tüntetők. Itt a karácsony. Januárban már más lesz.

Felszólalók nem azonos szintet képviseltek, de alapvetően jókat mondtak. Illetve pár dolog kimaradt, nem is apróság. Valami ilyesmi.

Tisztelt Tüntetők, Élni Akaró Fiatalok, Aggódó Szülők, A Normális Emberek, valamint a Hatalom!

A mai demonstrációnk legfőbb célja a tandíj, akárhogy is nevezik, akkor is tandíj, eltörlése! De emellett más céljaink is vannak. Célunk ennek az egész eszetlen, átalakításnak nevezett kivégzésnek az eltörlése! Célunk egy olyan ország, amiért 89-ben együtt küzdött a hatalom mai birtokosa a hatalom mai áldozataival a hatalom akkori, egyben mai kegyencei ellen.

A tandíj nem más, mint e pálfordulást leginkább szimbolizáló, de nagyon is lényeges kérdés.

Orbán nyilvánvalóan hazudott, mikor 1998-ban választást nyert a tandíj végleges eltörlésének ígéretével!

Orbán nyilvánvalóan hazudott, mikor 2006-ban népszavazást nyert a tandíj végleges eltörlésének ígéretével!

Orbán nyilvánvalóan hazudott, mikor 2010-ben választást nyert a tandíj végleges eltörlésének ígéretével!

Orbán nyilvánvalóan hazudott, mikor élhetőbb országot ígért!

89-ben még elég volt annyit mondani, hogy demokráciát akarunk! És mindenki úgy értette, ahogy ezt személyesen átélte, ahogy mégis mindenkinek jó legyen. Ma az önzés látható mindenhol, ezért meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk egymásért, az igazságért, a demokráciáért kiállni!

Nyilván nem lesz jobb ez az ország, ha elmennek a fiatalok, de akkor sem, ha ezt erővel megakadályozzák!

Klebelsberg azt mondta: a társadalmi igazságosságot segíti, ha bevezetik a tandíjat a gazdag országok, ahol a lakosság döntő többsége ezt fizetni képes. A szegény országok azonban, mint Magyarország, csak a társadalmi igazságtalanságot növelné ennek bevezetésével.

Nem vitás, vannak országok, ahol a tandíj szolgálja az országot, és van, ahol nem!

Követeljük a tandíj eltörlését! - Legyen szakértői, társadalmi egyeztetés és ha kell, utána vezessék be, de az újszülött generáció számára!

Követeljük az egyetemi autonómia visszaadását! - A gazdasági ellenőrzés, sőt irányítás megszüntetését, a finanszírozás normalizálását, a zárolások feloldását!

Követeljük a jelenlegi oktatáspolitika felfüggesztését! - Követeljük az oktatás minden szintjén megkezdődött átalakítás azonnali visszavonását!

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr734974019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása