HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

6

2013.01.10. 21:57 :: Próteszilaosz

Beindult a média.

Írtak egy nagyon okos petíciót a fővárosi Szilágyi E. Gimnázium pedagógusai, amit néhány portál lehozott. Tessék csatlakozni, akár titkosított névvel. Minden szava jogos.

Írt az FN is a diktatórikus helyzetről. Az origo is a problémák egy szeletéről. Az Index a KIK vezetőjéről írt. És bezárják a Mozgásjavítót és az ELTE egyik gimijét.

Nehéz tehát sikernek értékelni az államosítást. Elment egy kollégánk és a nyugdíj miatt hamarosan még egy elfog. Pótolni nem lehet, hisz a munkáltatói jogot elvették az igazgatóktól, de a KIK még nem kezeli azt. A nyugdíjba küldött kolléga helyére ugyebár nem is lehet alkalmazni mást, ami még elméletileg sincs megoldva, mert egyszerűen nem tudják a megmaradók átvenni a munkát (1,5 állásból 1 elmegy...).

Egyik pályázatunknál ma kellett lejelenteni, hogy egyben vagy részletben fizetjük a továbbképzést és mi kerüljön a számlára. Annyit tudtunk mondani, hogy pénzünk van, de engedélyünk nincs semmire és egyáltalán semmit sem tudunk. Közben az is kiderült, hogy a változás bejelentő sablont módosították január 1-ével úgy, hogy már nem kell kitölteni az iskolánk nevét és a támogatási szerződés életbe lépésének idejét. Ez logikus lépés az NFÜ-től, mert a pályázati azonosítónk alapján értelmezhető minden, elvileg mehetne is a pályázat, csak éppen az új fenntartó még nem osztotta meg velünk az információt, hogy milyen változtatást akar, így mindent leállíttatott. Mivel az eddigi aláírónak már nincs aláírási joga, le is állt minden. A legszebb az egészben az, hogy úgy terveztünk, hogy az átmeneti időszakban a működésünket a pályázatból fogjuk biztosítani - hát nem.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat napló államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr65010983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása