HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

12

2013.01.18. 23:56 :: Próteszilaosz

Izgatottan várjuk, hogy ma az igazgató mit tud elérni a tankig.-nál. Engedélyt kell kapnia a pályázat megvalósítására, vagyis arra, hogy pénz vegyünk ki a pályázati számláról ill. számlát kaphassunk. Ehhez annyit kért, hogy indokoljuk a tevékenységet és hogy mire akarunk költeni. Pl. szeretnénk aprósüteményt venni, ezt részletesen indokolni kell és árajánlatot csatolni mellé, mert a bolt árlistája nem megfelelő. Még az is problémát jelent, hogy az árajánlaton egy kg egységára szerepel, nem pedig az elköltendő összegre számított mennyiség (most abban reménykedünk, hogy elhiszi, hogy ha 1 kg 1400 Ft, akkor 3500 Ft-ért 2,5 kg-ot fogunk kapni, mert annyi pénzt akarunk erre költeni).

Tehát eddig ez úgy működött, hogy hó elején a szükséges pénzt kivettük a bankból és a rendezvény napján a felelős megvette a boltban amit gondolt. Mostantól előbb kérelmet kell írni, alaposan megindokolni azt, és árajánlatokat csatolni mellé. Az még nem világos, hogy mi alapján dönt az engedélyezésről, reméljük nem csak az árat figyeli, mert komolyan megnehezítené az életünket, ha pár forint miatt nem a közeli boltba, hanem a város túlszélére kellene elmenni. Problémát az okoz, ha valami miatt nem lehet legalább 1 héttel előbb tudni a pontos időpontot. Mert vannak olyan programok, amelyek időpontja fix, és tervezhető, de vannak, amelyek csak az utolsó pillanatban dőlnek el. A mostani is ilyen, mert ma (pénteken) derült ki az órarend, és attól függött a rendezvény pontos napja. Ha emiatt hétfőn kellett volna tartani, akkor esélytelen lett volna. Így is felmerül az a probléma, hogy a kedvezmény igénybevételéhez 2 nappal előbb kell szólni, tehát kedd reggel. Addig meg kell kapnunk a jóváhagyást, és a számláról kivét eljárásrendjét.

Közben megtudtuk, hogy az a probléma legalább nem merül fel, hogy a közbeszerzési kötelezettség miatt minden apróság immár közbeszerzésköteles legyen. Ugyanis az összevonások miatt már egybe kellene számolni ezen vásárlásokat, de állítólag OM-szám alapján számolják mostantól, hogy ez ne számítson. Ez azért fontos, mert akkor a pályázati beszerzések gyakorlatilag ellehetetlenednének, hiszen minden igényt be kellene gyűjteni villámgyorsan, amire nincs reális esély 1-2 hónapon belül, pláne ebben a káoszban. És akkor még kiírni, pályáztatni, elbírálni, úgy emlékszem két hónap + szállítás. Sokaknak viszont gyorsan kellenének a programokhoz..

A pályázatok egyébként országos szinten állnak, hiszen a fenntartóváltás miatt nem ismert, pontosan milyen változások lesznek - valahol mégis tart a munka, akkor ott vagy egy zseni a tankig. vagy túl ostoba ahhoz is, hogy felmérje, mekkora a probléma. Hiszen úgy kell most mindent csinálni, hogy visszamenőlegesen fogják majd eldönteni a változtatásokat. A sokezer pályázatot majd egyenként kell átnézni, módosítani a hatóságnak. Nehéz elhinni, hogy ez villámgyorsan megtörténik.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat napló államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr985027168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása