HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

7

2013.01.11. 23:30 :: Próteszilaosz

A helyzet egyre aggasztóbb. Noha HR sorozatosan nyilatkozik arról, hogy mekkora siker az államosítás, valójában az oktatási rendszer összeomlott, és sikernek az tekinthető, hogy néhány dolog még a tavalyi szinten képes működni - ami annak köszönhető, hogy a technikai dolgozók éjjel-nappal ingyen dolgoztak. Semmi sem működik, amihez igazgatói hozzájárulás kellene: tehát semmi, ami pénzhez, munkáltatói joghoz kapcsolódik. Vagyis a tanórák változatlanok, ha nem merült fel semmi probléma (pl. elromlott valami, eltávozott kolléga). Illetve ez sem igaz, mert van, ahol a KIK előírja ezt is, és nem érdeklik a szakmai és érzelmi kifogások.

Nálunk pl. a fénymásolással azért nincs gond, mert novemberben elrendelték a papíradót, vagyis minden diáknak hozni kellett egy csomag papírt, vagy annak árát. Így most még van papírunk - kell is, mert máskülönben nem lenne, hiszen iszonyú mennyiséget kellett nyomtatni a szoftverek letiltása miatt. A kollégák távozása miatt még nincs nagy gond, hiszen az órák elmaradnak, de a többséget szakhelyettesítik (mert KIK ígéret van rá, hogy e túlórákat kifizetik). A technikai kolléga távozására jan. 31-ig van idő, addig remélik, megoldódik a probléma (ha nem lenne lojális, és ma menne el, akkor nehéz elképzelni, hogyan működhetnénk). Tény, hogy a legnagyobb probléma nem a KIK hibája, bár könnyen lehet, hogy nélküle már megoldódott volna. Ugyanis már október vége óta nem működik egyik kazánunk, így az iskola egyik szárnyában nincs fűtés. Az önkorm. nem foglalkozott az év vége felé a kérdéssel, bár felmerül az igazgató tökössége... Szóval most csak annyi történt, hogy biztosabb lett, hogy legjobb esetben nyáron javítják meg.

Ma megtudtuk, hogy mit kell a számlákra íratni. KIK és egy szám, meg a pesti cím. Ez lesz az új nevünk. Jól fog nézni az éves iskolarangsor:

  1. KIK 123456
  2. KIK 123467
  3. KIK 123478

A pályázat katasztrófa. A számlák befogadása ugyanis arra nem vonatkozik. A programokat úgy kell megvalósítanunk, hogy pénz nem tehető hozzá, mert a KIK megtiltotta. Az aláírónk nem írhat alá, nem is ismert, hogy marad-e. Majd, ha minden letisztul, akkor módosítani kell a támogatási szerződést, és majd azután lehet foglalkozni a megvalósítással. Hitelezni saját bevételből sem lehet, mert semmi garancia nincs arra, hogy visszafizetik, sőt, a tank.ig. kifejezetten nem valószínűsíti. Örülünk, ha februárra dolgozhatunk, de senki sem biztat.

A pályázati programok nem mind halaszthatóak, hogyan fog megvalósulni a január végére tervezett városi rendezvényünk pénz nélkül - nem tudni. Elhalasztani nem lehet, már túlságosan előrehaladott állapotban vagyunk.

Pénzügyi elszámolást is be kellene adni, mert hamarosan elfogy a pénzünk és előleget kérni a KIK-től elég reménytelen. De még elszámolni sem lehet. Vagyis most van pénzünk, de nem lehet elkölteni, ha majd márciusban engedik, akkor gyorsan elfogy, és a tavaszi programokra nem jut. Azt végképp nem lesz hova halasztani...

A gimnáziumokban már megszüntették a banki számlákat, nehogy az igazgatók bármilyen pénzhez jussanak. A pályázati elkülönített számlák egyelőre elkülönített önkormányzati alszámlákon vannak. Ezeket átcsoportosítják a tankerületek alá, hogy a pályázati előírás teljesüljön. Sovány vigasz, hogy az el nem költhető pénz legalább kamatozik picit.

Szólj hozzá!

Címkék: napló államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr925013488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása