HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

HR rutinosan hazudik

2013.01.14. 08:00 :: Próteszilaosz

HR az atv-én előadott mondataira, ha már Kálmán Olga nem elég tájékozott a kérdésben.

  1. Attól, hogy tisztázták, hogy az iskolákban ki a működtető és fenntartó a KIK vagy az önkorm. még nem kap ténylegesen segítséget az iskola, mert a KIK esetében a tankig. nem türelmet kér, az önkorm. pedig éppen átalakít, így az se világos, hogy kire és meddig tartozik a probléma.
  2. Hogy a krétaköltséget ki állja nem egyértelmű, mert az hangzott el, hogy a szakmaiság költségei a fenntartóé, a dologi kiadások a működtetőé. Mivel mindkét fél abban érdekelt, hogy a másikra terheljen minél többet, nem meglepő, hogy a krétaköltségre azt mondja az önkorm. hogy ez a szakmai megvalósításhoz kell, tehát a fenntartó feladata. Emiatt kell pl. a fénymásolást is két füzetben vezetni, mert a szakmai célút a KIK, az adminisztratívot az önkorm. fizeti.
  3. Érdekes elszólás: "összesen 120 olyan önkormányzat van, amely lehetett volna működtető...". Tehát a többségnek működtető kellett lennie, de néhánynak csak lehetőség volt. Természetesen korrektebb lett volna, ha megemlíti, hogy 228 önkormányzat igényelte, és csak azért nem több, mert nyílt titok volt, hogy a kisvárosok sem járnak jól, mert több pénzt kell fizetni, mint amennyibe kerül.
  4. "Mind a 198 tankerületi igazgató a helyén van", A KIK honlapján még mindig csak 196 szerepel (egyébként már nem tankig., hanem tankerületi vezető a címük). Pár napja írták az 1. kerületből, hogy a lemondott tankig. helyettesítése, pláne véglegesen nincs még megoldva - a másikat nincs kedvem megkeresni. A gödöllőit végre kinevezték (biztos volt öröm a BKFSZI-nél, hogy elment az ig.h.), de levélcíme még nincs - nyilván ez komoly rendszergazdai feladat, nem úgy, mint a honlapfrissítés...
  5. "A válaszok megvannak a szabályokban, amelyek elkészültek a megelőző hónapokban" - gondolom mindenki, aki ezt olvassa pontosan tudja, hogy "a szabályok kialakítása folyamatban van". Pár hónappal ezelőtt még azt sem tudta HR, hogy kik fogják e szabályokat meghozni, sőt...
  6. "Olyan rémhírek is voltak, hogy megszüntetnek iskolákat". Egyrészt az nem nyugtat meg senkit, hogy aug. 31-ig van ígéret az iskolák fenntartására. Másrészt az sem, hogy a nyugdíjasokat viszont kirúgják jan. 31-ig. Harmadrészt az ELTE és a Mozgássérült iskolák - persze egyik sem a KIK döntése, csak annak következménye.
  7. Milyen "igazgatói keret"-ről beszél? Semmi nincs, semmilyen pénz felett nem rendelkezhet igazgató!
  8. "Iskolabezárást nem tervezünk, de nem kizárt" Na ez már majdnem egyenes beszéd.
  9. A Cafeteria megadására tett ígéretnél emlékeztetni kellett volna a jogszabályra, miszerint minden munkavállalónak egyforma Cafeteria keret álljon rendelkezésére. Persze törvényt módosítani a legegyszerűbb...
  10. Azt pedig megjegyeztük, hogy az életpálya modell bérét és feladatait, ha nem egyszerre vezetik, be akkor káosz lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: aktuális államosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr825016716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása