HTML

Röviden

E blog lényege, hogy rögzítsem, mikor, mi, hogyan érint minket. Miket tudunk a változásokról, hogyan hat ez ránk, mi történik ennek következtében velünk és a diákokkal.

 

Pedagógus életpálya-modell

Friss topikok

  • aquamarineblue: Eljött ez az idő is a tanári pályán ... üdv a kapitalista világban. Multinak dolgozom, detto ezt k... (2013.03.07. 23:17) 42

23

2013.02.05. 23:01 :: Próteszilaosz

Ha nem is a törvényi előírásnak megfelelő módon, 1-én, hanem csak 4-én, de megérkezett az iskola minden dolgozójának a bére. Mivel cafateriát nem kaptunk, a pótlék pedig csak pár ezres és nem változott senkinél, nincs ilyen jellegű elmaradás. Az átsorolás azonban nem történt meg, vagyis nem igaz, hogy rendben megtörtént a fizetés. Ígéretet persze kaptunk arra, hogy a következő hónapban megtörténik és a januári elmaradást is akkor pótolják.

Más iskolák is megkapták járandóságukat, aminek oka a gazdaságis kollégák gyors, precíz munkája, és szervilizmusa. Ugyanis a KLIK, amely csak a szakképző iskolák technikai személyzetét vette át, elfelejtette, hogy a többi iskola dolgozóinak a bérét csak úgy tudja fizetni, ha valakik lejelentik a bérszámfejtő MÁK-nak, hogy ki, mennyit dolgozott abban a hónapban (táppénz, túlóra stb.és a változások, pl. átsorolás). A többi iskolai dolgozó bére tehát azért érkezhetett meg csak minimális csúszással, mert az ehhez szükséges munkát a mi gazdaságisainkkal elvégeztették - ingyen, fizetetlen túlórába csúszóan.

Sok helyen nem oldotta meg ilyen frappánsan a tankig., ezért nem kapták meg a túlórát. És részben ez is válasz a HírTV-n feltett kérdésre, amire annyit hallhattunk, hogy a pénzkivonásra nincs megoldás, de lehet bízni abban, hogy a kormány célzottan visszaadja az elvont összeget.

Szólj hozzá!

Címkék: napló államosítás bér

A bejegyzés trackback címe:

https://pedo.blog.hu/api/trackback/id/tr585064897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása